נפגשים הכרויות בחינם
 • חדש ! לוח מודעות לשותפים לטיולים בארץ ובחו"ל לפרטים לחצו כאן • תוקנה הבעיה עם המיילים לתמיכה - גלישה מהנה!
בוקר טוב !
12 יונ | 09:17
אורח [ התחבר/י ]
57 מחוברים
1 בחדר השיחה 
43 גברים, 14 נשים
לכתיבת סיפור חדש
ראשי
שתף ב- FB
+1 Google
קוביית מידע
זכויות יוצרים
  • כל תוכן שיועלה על ידי הגולשים לאתר ההכרויות נפגשים הינו באחריות הגולש שהעלה אותו. למען הסר ספק, יש לכבד את כל הדינים החלים על זכויות יוצרים, לרבות ובפרט (אך לא רק) חוק זכויות היוצרים 1911 ולא לעשות שימוש בחומרים של יוצרים אחרים מבלי הסכמתם המפורשת.
  • מצאתם סיפור שאיננו מקורי, הוא מועתק, משוכפל ו/או שחלים עליו זכויות יוצרים ? אנא צרו איתנו קשר ונטפל בכך באופן מיידי !
הוחלף הריצוף בביתי ואז הבנותי כמה החיים מלוכלכים
 כבר שנים שאני חי עם הריצוף הישן בביתי

בהחלטה שכבר זהו נמאס צריך לשנות לעשות
משהו לנפש שאין אהבה אז התחליף  לזה השינוי
הסביבתי וגם הלוק אז יצאתי למסע המתיש למצוא
את בעלי המקצוע כן חודש שלם ירח מלא מצאתי
יגעתי כל מי ששפץ את ביתו כבר יודיע כמה מתיש
כמה רדיפות אחרהם וכל התירוצים שבעולם מכירים

לא לזה רציתי לספר לכם- נ. ב . יצא מהמם

אז הריצוף שינה לי את תפיסת החיים מכמה  סיבות

א- בריצוף הקודם שהיה יישן וכהה לא היה ברור כמה הריצפה היית מלוכלכת
למרות שכל יום ניקתי אותה

היום הריצפה קריסטלית וכמה שהיא מבריקה ומשתקפת
ומתוך ההשתקפות נולד הסיפור הזה

ואז נכנסתי לגוגל לחפש על השתקפות ומצאתי אתזה
סיפור שנגע לתובנה שלי ולחיים בכלל
לעיונכם

פעם הראשונה פגשתי את התובנה הזאת לפני כעשר שנים, וזה הדהד זמן רב עד שהייתי מוכנה לחבק את השיעור הזה לתוכי.
כמו שדמותי ניבטת מתוך המראה, בדיוק כמו שבבואתי משתקפת במי אגם צלולים ??? כך אותו הדבר קורה גם בסביבת החיים שלי. כל דבר שמשתקף מבחוץ הוא שיעור שעליי לעבור בחיים, עוד מחסום בתודעתי, שהעימות עמו יביא אותי למקומות חדשים.  
יש ימים כאלה, שהכול מרגיש בהם על "צד שמאל", ואז האנשים מסביבי נראים הפוכים, כועסים, דברים נופלים מהידיים, אפילו ברחוב מראה פני העוברים ושבים נראה מלנכולי או לפחות עכור בדרך זו או אחרת. כל אלה משקפים את הלך הרוח שלי. הכול ניזון ממני ואני ניזונה מהכול. אנרגיות מושפעות מאנרגיות באופן סימביוטי לחלוטין.
זה עובד גם להיפך, בימים שהכול נראה בהם חיובי ונהדר: אם אני מחליטה בבוקר שהיום עומד להיות יום נפלא- כלום לא יכול לעמוד בדרכי. גם אם נקרה בדרכי משהו קצת "עקום" או תקרית לא נעימה, יש בי את העוצמה והיכולת להמשיך ולהקרין את המופלא שהתודעה שלי מכילה בתוכה ופעמים רבות אף להשפיע וליצור מפנה אצל אנשים אחרים. זה כוחה של ההשתקפות, ובצדו יש אחריות גדולה, שהרי הכול נמצא בידיים שלי.
הקסם מתרחש כשהתובנה הזאת נקלטת באופן מלא. אז מגיעה ההבנה הגדולה של העוצמה שיש בידיי, לעשות מפנה בכל דבר, כאשר הצעד הראשון מתחיל אך ורק בי. זה אחד השיעורים הגדולים ביותר שניתן ללמוד בחיים, משום שההשתקפות הזאת נותנת גישה מהירה וחותכת, לראות את עצמי מתוך האחרים ולהיפך, ממש כמו הבבואה שניבטת אליי מבעד למראה : אני ??? זו היא והיא - זו אני. כל מה שקורה בחיי, כל מה שמתקיים במערכות היחסים שלי, עם אנשים, עם הגוף שלי, עם הכסף שלי, הוא השתקפות של התודעה שלי. זהו חוק ממש כמו שחוק המשיכה הפיסיקלי הוא חוק.
כשאני חווה התנגדות מהצד השני והמפתח של חוק ההשתקפות נמצא בידיי, סביר להניח שקיים בתוכי משהו שיוצר את ההתנגדות הזאת, משום שהכול מתקיים במרחב שלי.   
לפני מספר ימים נזכרתי בתובנה הזאת כשהייתי בתוך "פלונטר", שלא ידעתי איך לצאת ממנו: בן זוגי ואני, שעברנו לגור ביחד לפני זמן קצר, מוצאים את עצמנו נכנסים למבוי סתום בכל פעם שאני מעלה את נושא הבאת ילד משותף לעולם : בן זוגי, אב לשני ילדים גדולים, מתקשה למצוא את עצמו מתחיל את הכול מהתחלה, ובכל פעם שאני מדברת אתו על זה אני נתקלת בהתנגדות גדולה יותר מצדו.  
הקסם התרחש דקות אחרות לאחר שעצרתי את הכול ונזכרתי בחוק ההשתקפות:
חיפשתי בתוכי את ההבנה לגבי מה שמשתקף מסביבתי. זה כמו להתבונן בראי של עצמי ??? על עצמי. בשניות ספורות, יכולתי למצוא את "ההתנגדות השקטה" והחמקמקה שמסתתרת בתוכי ומראה את פניה בצורות אחרות. זה היה רגע של נוכחות ומיד לאחריה שחרור גדול. זה דורש אומץ לא קטן, אבל השכר שבצדו שווה לכל הדעות.
לאחר שמרפים ממשהו ומאמצים לתוך הלב את מה שיש, מתוך ההבנה שאין מה להתנגד, כי מה שיש ??? זה מה שיש ומה שאין ??? פשוט אינו קיים, באותו רגע, תחושת שלוה מתחילה להנעים את הכול. שום דבר לא השתנה בחוץ. בפנים יש קבלה מוחלטת של מה שיש ??? ואז מגיעה האהבה, כי אהבה במהותה היא קבלה של מה שיש וגם של מה שאין.  

ברגע של אמת עם עצמי ראיתי שכלפי חוץ, אני מראה את "פני האישה המבינה והמקבלת" את ההתנגדות והקושי של האיש שלי, בעוד שזה לא באמת כך. בתוך תוכי ............

 
נכתב על ידי יוני 55, גבר בן 70 מתל אביב, בתאריך 31/12/2011
(סיפור זה נצפה 3,186 פעמים)
לסיפור זה לא נכתבו תגובות     [ להוספת תגובה ]
סיפורים נוספים של יוני 55
14/05/2012
14/05/2012
28/03/2012
26/03/2012
23/03/2012
12/03/2012
14/01/2012
12/01/2012
05/01/2012
05/01/2012
15/12/2011
04/11/2011
01/11/2011
09/10/2011
19/09/2011
16/09/2011
23/05/2011
30/04/2011
16/04/2011
12/02/2011
01/02/2011
23/01/2011
22/01/2011